Early Bird erbjudande: 399 kr / månad.

Få fria månader tills lagen träder i kraft. Få licensavgiften för endast 399 kr per månad.
Uppstart, policy, tillgång till fritt antal ärenden, fria användare och alla funktioner ingår obegränsat.
Priset gäller så länge som ni är kund hos oss, oavsett anställda. Ta kontakt med oss redan idag.

Liten
0-49 anställda
495 kr

/företag/månad (faktureras årligen)

Lagom
50-249 anställda
795 kr

/företag/månad (faktureras årligen)

Stor
250-499 anställda
1295 kr

/företag/månad (faktureras årligen)

DETTA INGÅR

Detta ingår alltid, oavsett paket & pris

WhistleSecure erbjuder en enkel och pålitlig visselblåsartjänst för företag. Vi erbjuder alla funktioner, språk och support samt vår uppskattade juridiska rådgivning till alla våra kunder. Priserna baseras på antalet anställda i ert företag för att garantera att ni endast betalar för det ni behöver. Kontakta oss idag för att lära er mer om vår säkra visselblåsartjänst.

Vi erbjuder en fantastisk möjlighet för er att säkerställa en trygg och pålitlig arbetsplats. Med vår färdiga visselblåsarkanal, som enkelt integreras på er hemsida genom en enkel länk, kan ni känna er säkra på att ni har alla verktyg ni behöver för att främja en kultur av transparens och integritet.

Hos oss har ni tillgång till en rad fantastiska funktioner och vår engagerade personal står alltid redo att hjälpa er. Genom att logga in och genomföra en personlig uppstart tillsammans med oss kan ni enkelt lägga till era användare och anpassa er visselblåsarkanal efter era specifika behov. Med möjligheten att optimera omslagsbild, logga och all text som presenteras kan ni skapa en unik och personlig lösning som verkligen passar er verksamhet.

Vår kompletta lösning gör det enkelt att skydda era anställda och säkerställa att ni uppfyller alla krav och lagar. Så varför vänta? Kontakta oss idag för att lära er mer om våra fantastiska visselblåsartjänster och se själva hur vi kan hjälpa er att skapa en trygg och pålitlig arbetsplats.

Upptäck vårt unika tillvägagångssätt för personlig service och support när ni väljer att samarbeta med oss. Vi ser till att ni får den personliga uppstarten ni behöver för att komma igång på bästa sätt, och våra engagerade representanter kommer att vara med er varje steg på vägen.

Så snart ni har gjort er beställning kommer en av våra representanter att återkoppla till er för att boka in er personliga uppstart. Vi anser det vara av yttersta vikt att er IT-personal är involverad, men om detta inte är möjligt så tar vi självklart hand om allt detta åt er genom att koppla ihop oss med er IT-personal i ett enkelt mejl.

En annan fördel med att samarbeta med oss är att en juridiskt skriven policy alltid ingår i alla våra paket utan extra kostnad. Ni kan känna er trygga med att ni har alla nödvändiga dokument och riktlinjer på plats för att uppfylla alla krav och föreskrifter.

Få den tekniska supporten ni behöver när ni väljer att samarbeta med oss. Vi förstår att tekniska utmaningar kan uppstå och vi finns alltid här för att hjälpa till när det rör systemet, användare, funktioner eller länkning.

Vi är stolta över att kunna erbjuda teknisk support när ni behöver det som mest. Oavsett om det gäller lösenord, användare, konton, uppdateringar eller något annat, så finns vi tillgängliga för att hjälpa er. Vår IT-chef, Alexander, är dedikerad till att hjälpa våra kunder och ni kan enkelt kontakta honom på Alexander@whistlesecure.com när ni behöver hjälp.

Så se till att ni har allt det tekniska stöd ni behöver för att driva er verksamhet framåt. Kontakta oss idag för att lära er mer om våra tekniska supporttjänster och hur vi kan hjälpa er att uppnå era mål.

Hos oss kan ni känna er trygga med att ni alltid har tillgång till fri juridisk rådgivning när ni behöver det. Vi förstår att det kan vara svårt att navigera i nya system och att vissa frågor kan vara allvarliga, men vi är här för att hjälpa er genom varje steg av processen.

Vi hoppas att ni inte stöter på några allvarliga visselblåsarärenden, men om det skulle hända så kan ni lita på oss för att hjälpa er att hantera situationen på ett professionellt och effektivt sätt. Vårt team av experter kan erbjuda er fri juridisk rådgivning, och om det behövs så kan vi också hjälpa er att komma i kontakt med några av de bästa juristerna inom visselblåsarärenden.

Vi är stolta över att kunna erbjuda denna tjänst för att hjälpa våra kunder att känna sig säkra och trygga när de använder vår visselblåsartjänst. Kontakta oss idag för att lära er mer om vårt engagemang för kundservice och hur vi kan hjälpa er att hantera era visselblåsarärenden på bästa sätt.

Övergripande, detta får ni hjälp med

Onboarding

Våra manualer hjälper er, men om ni inte har någon IT kunskap kan ni köpa till personlig hjälp till fast pris.

Integrerat

Vårt system gör så att ni samlar statistik i antal händelser och notiser i Gmail, outlook med flera system.

Alla funktioner

I licensavgiften ingår ALLA våra funktioner, vi vill inte ge dig mindre bara för att ni betalar mindre.

Alla språk

Alla språk ingår hos oss, om ni skulle sakna ett språk kan ni kontakta oss så lägger vi till det så snart vi kan.

Fria användare

Vårt system stödjer upp till 9 konton för de som ska hantera ärenden, detta gäller per licens.

Fria ärenden

Ni får behandla hur mycket ärenden som ni vill, med begränsning på 100GB, men det motsvarar massor. 

Utforska alla funktioner

Vi tror inte på att ta betalt för språk, användare eller saker som ni ser som ett måste eller en självklarhet. 

Vår licensavgift baseras på hur många anställda ni är inom er organisation. Vi tror på enkelhet.

Vi levererar en fullskalig lösning och molnbaserad visselblåsarkanal som ni enkelt länkar någon stans på er hemsida där det passar. 

Se hur vi hjälper exempelvis Skandiamäklarna. 
www.skandiamaklarna.se/visselblasning/

Se hur vi hjälper exempelvis miljardbolag.
https://www.areco.se/sv/kontakta/visselblasning/

All text har vi färdigskriven liksom er egna och nya policy för visselblåsning. 
Vill ni anpassa, uppdatera eller skriva om allt innehåll så går det såklart bra.
Det är lika enkelt som att skriva ett vanligt mejl, berätta hur vi kan hjälpa er. 

Alla ärenden ska enligt lag bekräftas inom 7 dagar. 

Många konsulter och dyrare upplägg gör detta manuellt och “kollar” sedan på ärendet för att sedan skicka det vidare till er interna grupp för visselblåsning. Alltså kommer ni troligen inte komma ifrån problemet även om en leverantör lovar att ta hand om “Allt”.

Vårt system svarar och bekräftar alla ärenden på direkten när ett nytt eller pågående ärende har inkommit. 

Samtidigt som detta kommer ni såklart få notiser om att ett nytt eller pågående ärende är besvarat vilket ger er mer tid att undersöka, utreda eller rådfråga med en Jurist. 

När en visselblåsare skapar ett ärende och väljer att visselblåsa kommer visselblåsaren i slutet av sin visselblåsning att tilldelas ett slumpgenererat konto med tillhörande användarnamn och lösenord. 

Med detta konto kan visselblåsaren och ni kommunicera i tvåvägskommunikation samtididigt som man kan bifoga filer i bild, text eller annat. 

Rättsäkerheten blir med denna funktion hög eftersom att ni i er visselblåsargrupp och med era interna/externa jurister kan kommunicera för att verkligen höra om ärendet är sanningsenligt och korrekt. 

det säger *PLING* i alla era enheter och i alla era system som ni använder, oavsett om notisen gäller ett nytt eller pågående ärende. 

När ni skapar en användare kopplas användaren mot sin arbetsmejl, på så vis kopplas allt automatiskt som använder denna mejl för att insamla data, exempelvis era mejlkorgar, CRM system, Salesforce, hubspot m.fl. 

Kopplingen kräver ingen kod och redan under uppstartsmötet med vår IT-avdelning har vi allt färdigt på under 30 minuter. Det är skillnaden med effektiv och modern IT infrastruktur.

Ni kanske finns i flera länder eller har personal som eventuellt har sin dator eller mobil inställt på sitt modersmål. 

Vårt system och plattform finns tillgänglig på över 70 språk och översätts helt automatisk redan innan en besökare kommer till sajten eller er visselblåsarkanal. 

Översättningen fungerar på så vis att systemet känner av vilket ditt förinställda språk är utan att ta del av personlig information som stör gentemot GDPR. 

Användarens enhet kan exempelvis ha en förinställning som är /fi (finska) eller /en (engelska) eller varför inte /dk (danmark). Om det finns en koppling som baseras på /språk så kommer denna koppling presenteras och på så vis ges besökaren det förinställda språket som användaren redan har i sin enhet. 

Vi skapar enkelhet med avancerade funktioner som inte syns men som upplevs. 

Testa själv att byta språk i din webbläsare till exempelvis Engelska eller Holländska och upplev hur snabbt allt fungerar fritt från klick eller Google-översättningar som ingen förstår.

IT-säkerhet är viktigt, inte minst om ni förvarar ett känsligt ärende i er visselblåsarkanal. 

Ärenden ska inte lämna systemet och om ni behöver ha hjälp av en Jurist bör ni alltid skapa ett användarnamn & användare för denna jurist, det gör ni enkelt i systemet under “användare” -> “skapa användare”. 

Med vår MFA/2FA verifieras alla inloggningsförsök med en kod som skickas ut till användarens registrerade telefonnummer. På så vis kan vi förhindra olagliga intrång om ni mot förmodan läckt era lösenord på något vis, eftersom att om det inte är ni som försöker logga in så kommer ni ändå få en SMS kod som där och då gör er varse med att någon eller något har läckt. Vid händelse av läcka kontakta oss omgående så hjälper vi er att dubbelsäkra era konton och eventuellt återställa lösenord. 

Vi började faktiskt arbeta som konsulter inom Compliance, detta för att Jurister har dålig koll på IT och IT-personal har dålig koll på Compliance. 

Vi använder inga system eller leverantörer som är utanför EU och vi samlar minimalt med data. Vi har inga system för reklam eller marknadsföring kopplade till vår sajt samtidigt som våra servrar genom avtal alltid finns inom EU. 

Med oss kan ni känna er trygga med att ni som personuppgiftsansvariga i längden följer GDPR med tillägg Screhms i & ii. 

Gällande certifikat efter ISO20071 så följer vi uppdelning av data, lösenordsskyddning och mycket mer. Vi tycker att ISO20071 är bra men genom personligt engagemang tar vi detta 100 steg längre med allt ifrån kryptering till tvåvägsverifiering på vårt egna innehåll och material. Vi lämnar ingenting åt slumpen. 

Vi trackar alla inloggningar som misslyckas fler än 3 gånger under en kort period.
Genom vårt avancerade system som heter Blacklist & whitelist kan vi banna eller godkänna unika IP-nummer. 

När en dator från Indien, USA, Kina eller Ryssland försöker penetrera och testa tusentals lösenord är det viktigt att man redan på direkten noterar detta automatiskt och rödlistar de IP-nummerna som otillbörligen försöker komma in i systemet. 

Med vårt system gör vi det nästintill omöjligt att komma in i systemet genom att testa olika lösenordskombinationer, denna teknik används ofta av hackers och kallas “Brute force”. 

Skulle ni lyckas banna er själva genom att använda fel inloggningsuppgifter så behöver ni kontakta supporten, så whitelistar vi er. 

Gratis testperiod

Prova oss nu

Boka demo

Tar 15-20 minuter

Kontakt

Få hjälp eller offert

Vill du veta mer?

Tveka inte på att ta kontakt med oss oavsett om du vill ha hjälp eller om ni har ett mindre familjeföretag eller en mer komplex struktur.
Vår stora ledstjärna i livet är att hjälpa, oavsett intresse.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.